Proizvodni radnici vraćeni na posao

Bez autora
May 10 2010

Odlukom Uprave, svi proizvodni radnici u pogonima Arcelor Mittala Zenica vraćeni su tokom prve sedmice maja u radni angažman. U proteklih 18 mjeseci načekanju posla bilo je između 200 i 1.200 radnika, zavisno od potražnje na tržištu pogođenom recesijom. Veći dio njih vraćen je prirodnim odlivom nakon što je dio uposlenika otišao u penziju te preuzimanjem otpremnina, a zabilježeno je i određeno povećanje proizvodnje. Trenutno se na čekanju posla nalazi svega 1,5 postoradnika iz neproizvodnih djelatnosti i dijelova kompanije - kazala nam je Božić-Srdanović ne precizirajući tačan broj. Ipak, sigurno je da se radio zanemarljivom broju, jer je administracija u ovoj većinski privatnoj kompaniji ionako srezana. U Mittalu navode da će i preostali broj neproizvodnih radnika biti uskoro vraćen na zadatke, kako bude rastao opseg poslova u kompaniji.

Proizvodni radnici vraćeni na posaoOdlukom Uprave, svi proizvodni radnici u pogonima Arcelor Mittala Zenica vraćeni su tokom prve sedmice maja u radni angažman, potvrdila je za „Avaz“ Dijana Božić-Srdanović, portparol kompanije.

U proteklih 18 mjeseci načekanju posla bilo je između 200 i 1.200 radnika, zavisno od potražnje na tržištu pogođenom recesijom.

Veći dio njih vraćen je prirodnim odlivom nakon što je dio uposlenika otišao u penziju te preuzimanjem otpremnina, a zabilježeno je i određeno povećanje proizvodnje.

- Trenutno se na čekanju posla nalazi svega 1,5 postoradnika iz neproizvodnih djelatnosti i dijelova kompanije - kazala nam je Božić-Srdanović ne precizirajući tačan broj. Ipak, sigurno je da se radio zanemarljivom broju, jer je administracija u ovoj većinski privatnoj kompaniji ionako srezana. U Mittalu navode da će i preostali broj neproizvodnih radnika biti uskoro vraćen na zadatke, kako bude rastao opseg poslova u kompaniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik